Leony Roobeek

Voeding is je medicijn!

Verhoogde bloedsuikers?
Hoge bloeddruk?
Steeds zwaarder?

ZALMTERRINE MET SALADE VAN WITLOF EN APPEL

Ingrediënten (4 pers) 

10 plakjes gerookte zalm
200 g gerookte zalm
100 g roomkaas
4 el fijngehakte dille
4 el fijngehakte bieslook
Snufje  zwarte peper
Snufje  zout
1 el citroensap
2 blaadjes gelatine
3 rondjes zachte geitenkaas
6 stronken witlof
2  groene appels
3 el mosterd-dillesaus
 
Bereiding

Bekleed een rechthoekige bakblik van 300 ml inhoud met plasticfolie. Verdeel de 10 plakjes gerookte zalm over het bakblik. Laat aan de randen overhangen.
Mix de resterende gerookte zalm, de roomkaas, een snufje zwarte peper, een snufje zout en het citroensap. Week de gelatineblaadjes en laat ze smelten in een pannetje met 1 eetlepel water en voeg toe aan de zalmmengsel. Voeg de fijngehakte dille en bieslook toe en meng goed.
Vul het bakblik de helft met het zalmmengsel. Leg daarbovenop de 3 rondjes zachte geitenkaas en dek af met het resterende zalmmengsel. Vouw de overhangende randen zodat de zalmterrine aan de bovenkant helemaal bedekt is. Dek af met plasticfolie en zet een dag in de koelkast.
Maak de salade door de witloofstronken te halveren en de harde ken eruit te snijden. Snijd het uiteinde eraf en snijd de witlof in fijne reepjes. Schil de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd in de appel in rondjes van een halve cm. Snijd daarna dunne reepjes van. Voeg de witlof- en de appelreepjes in een kom en meng met de mosterd-dillesaus. Verdeel de salade over de borden. Haal de zalmterrine uit de koelkast en verwijder het plasticfolie. Snijd 4 plakjes van de terrine en verdeel over de borden.

southandpepper.com

Voeding isje medicijn

Adres

Zevendreef 3081
6605 VB Wijchen

tel: 024-6421766

 bereikbaar:
van maandag -vrijdag
van 9.00-17.00 uur

Volg ons

   

Contact

Math Captcha + 52 = 61