Leony Roobeek

Voeding is je medicijn!

Verhoogde bloedsuikers?
Hoge bloeddruk?
Steeds zwaarder?

Overgewicht, hoge bloedsuikers, hoge bloeddruk?

Overgewicht, hoge bloedsuikers, hoge bloeddruk, teveel buikvet, overdag in slaap vallen, het zijn allemaal voorbeelden van een verkeerde energieverdeling in het lichaam. Ik zoek altijd naar de oorzaak van deze klachten, want zeker is dat het lichaam reageert zoals t hoort te reageren! Wat is de aanleiding van dit gezondheidsprobleem ?

De laatste jaren wordt er heel veel onderzoek gedaan naar de leefstijl. Daarbij is t te makkelijk om te zeggen: eet gezond en ga meer bewegen.

Wat versta je onder gezond eten, en hoe moet je dan bewegen?

Ons luxe, schone en comfortabele leventje heeft ons aan de ene kant veel gezondheid gebracht. We hebben de infectieziekten immers aardig onder de knie en het schone drinkwater houdt ons gezond.  Toch heeft een derde deel van de Nederlanders boven de 45 jaar een of meer chronische ziekten…..

Honger – dorst – koude en warmte – beweging –  oppervlakkige wondjes, dat zijn oeroude stressprikkels voor het lichaam  die allerlei  mechanismen in ons lijf aan het werk zetten om ons gezond te houden. Om ons te laten overleven, om de soort in stand te houden.

Dus kom eens uit je comfortzone!

Probeer de tussendoortjes te laten staan. Sla het ontbijt eens over. En kijk wat dit met je doet. Door oude milde stressfactoren op te zoeken kun je je gezondheid een boost geven.

Mensen die in primitieve omstandigheden leven zijn gezond omdat hun leefstijl dat afdwingt. Ze moeten wel in beweging komen: lopen, klimmen, rennen, sjouwen  om eten en drinken  te bemachtigen ook als het heet is of koud is of als het regent.  Zonder kunstlicht ga je slapen als het donker wordt en wordt je wakker als het weer licht wordt.  Luisteren naar je bioritme geeft rust.

Gezondheid is dan het gevolg van een natuurlijke noodzaak, niet van vrije wil. Wij zijn de eerste generatie in de hele evolutie die zich kunnen afvragen: ga ik vandaag lopend, fietsend  of met de auto mijn voedsel in huis halen, of laat ik het thuis brengen…… We betalen een prijs voor dit comfort Een leefstijl waarbij we niet meer hoeven te bewegen om voedsel in huis te halen, waarbij we de hele dag ‘grazen’ omdat er altijd eten en drinken binnen enkele meters om ons heen staat, waarbij we onszelf niet warm hoeven te houden omdat we altijd in een verwarmde omgeving zijn, waarbij we nooit in de grond wroeten of ons nooit bezeren aan een tak of een heester en de dag en de nacht kunnen omkeren omdat  kunstlicht ons wakker kan houden…….dat kan de gezondheid onder druk zetten.

Maar het goede nieuws is dat we een keuze hebben. Je kunt het anders doen.

Heb jij last van de hoge bloedsuikers, of hoge bloeddruk, overgewicht, buikvet, concentratiestoornissen, gewrichtsklachten, kortom stoornissen in de energieverdeling, neem dan vandaag nog contact met mij op zodat ik je kan helpen je gezondheid weer terug te vinden. Samen kijken we wat voeding, beweging en ontspanning met jouw lichaam kan doen en zo meer energie en levensplezier terug te vinden.

Voeding isje medicijn

Adres

Zevendreef 3081
6605 VB Wijchen

tel: 024-6421766

 bereikbaar:
van maandag -vrijdag
van 9.00-17.00 uur

Volg ons

   

Contact

Math Captcha 2 + 4 =