Leony Roobeek

Voeding is je medicijn!

Verhoogde bloedsuikers?
Hoge bloeddruk?
Steeds zwaarder?

Magnesium

Als mensen aan leefstijl verbetering denken , gaan ze vaak meer bewegen! Dat is geweldig! Alleen schrikken hun spieren vaak van dit plotselinge enthousiasme! Een flinke workout wordt vaak afgestraft met een flinke spierpijn! Magnesium kan dan de oplossing bieden.

Overal actief

Magnesium is één van de belangrijkste mineralen in ons lichaam en is betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen. Een tekort aan magnesium kan de oorzaak zijn van vermoeidheid.

 Spierkramp

Samen met vitamine B6 speelt magnesium een rol bij de energievoorziening van onze spieren.

Magnesium is zowel actief bij de energieaanmaak in onze lichaamscellen als bij de geleiding van zenuwimpulsen. Kramp in bijvoorbeeld een kuitspier of een trillend ooglidje is dan ook vaak het gevolg van een magnesiumtekort. Voor Sporters is aandacht voor magnesium noodzaak !!

 Sterke tanden en botten

Zo is er zeer veel wetenschappelijke bewijs voor het feit dat magnesium bijdraagt aan het behoud van normale botten en tanden. Calcium (kalk) speelt hierbij een belangrijke rol, maar Calcium kan alleen opgenomen worden in het lichaam als er ook voldoende Magnesium voorhanden is.

 Stress.

Omdat magnesium zo’n grote rol speelt in onze energiehuishouding wordt er heel veel magnesium verbruikt als we in stressvolle omstandigheden verkeren. Het trillen van de handen , of hoofdpijn waarbij het lijkt alsof je een strak petje op hebt, kunnen het gevolg zijn van een magnesiumtekort.

Maar obstipatie of benauwdheid of hoge bloeddruk kan ook het gevolg zijn van een verkramping van spiercellen als gevolg van te weinig magnesium.

 Waar zit magnesium in?

Magnesium zit in met name groene groenten, in bananen, in noten, in vers gezette koffie en pure chocolade.

 Suppletie

Mocht je ondanks voedingsmaatregelen toch merken dat je een tekort hebt aan magnesium, kan het raadzaam zijn om een supplement te nemen. Let er dan wel goed op dat je een goede magnesiumverbinding kiest. Bijvoorbeeld magnesiumcitraat of magnesiumbiglycinaat. Dit zijn lichaamsvriendelijke vormen van magnesium. Goedkope vormen van magnesium gebruikt Epke Zonderland bij zijn oefeningen aan de rekstok!

 

Voeding isje medicijn

Adres

Zevendreef 3081
6605 VB Wijchen

tel: 024-6421766

 bereikbaar:
van maandag -vrijdag
van 9.00-17.00 uur

Volg ons

   

Contact

Math Captcha + 13 = 22