Leony Roobeek

Voeding is je medicijn!

Verhoogde bloedsuikers?
Hoge bloeddruk?
Steeds zwaarder?

Kipsate met gado gado

Ingrediëntengado-gado

Voor de saté

  • 2 el Kokosolie
  • 1 Ui
  • 3 cm Verse gember
  • 0,5 tl Sambal (of 0,5 rode peper, fijngesneden)
  • 3 Knoflookteentjes
  • 600 gr Kipfilet (of tahu) in blokjes
  • 3 el Amandelpasta
  • 200 ml Kokosmelk
  • 2 el Coconut Aminos
  • 3 el Honing
  • naar smaak Versgemalen peper
  • naar smaak zout
  • 3 el Kokosrasp
  • 4 el Cashewnoten grof gehakt

Voor de gado gado

  • 6 Eieren
  • 250 gr Winterpeen geraspt
  • 150 gr Sperziebonen Schoongemaakt en doormidden
  • 150 gr Spitskool gesneden
  • 1 Komkommer in blokjes

Bereidingwijze

  • Smelt de kokosolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui.
  • Voeg gember, sambal en knoflook toe en bak nog even mee.
  • Doe de kipblokjes in de pan en bak tot deze een mooi lichtbruin kleurtje hebben en gaar zijn.
  • Voeg amandelpasta, kokosmelk, coconut aminos en honing toe en roer goed door.
  • Laat even pruttelen tot de saus wat ingedikt is en breng op smaak met peper en zout.
  • Terwijl je de sate aan het maken bent maak je de gado gado.
  • Kook de eieren in ca. 7 minuten hard, om ze vervolgens te pellen en halveren.
  • Kook de wortel, sperziebonen en kool in een pan met water in ongeveer 6 min beetgaar. Giet af en spoel met koud water af.
  • Verdeel de groenten over 4 borden, leg 3 halve eieren op ieder bord, lepel hier de kipsaté overheen en garneer met kokosrasp en gehakte cashewnoten.

 

Voeding isje medicijn

Adres

Zevendreef 3081
6605 VB Wijchen

tel: 024-6421766

 bereikbaar:
van maandag -vrijdag
van 9.00-17.00 uur

Volg ons

   

Contact

Math Captcha 1 + 9 =