Kipsate met gado gado
Voor de saté
- 2 el Kokosolie
- 1 Ui
- 3 cm Verse gember
- 0,5 tl Sambal (of 0,5 rode peper, fijngesneden)
- 3 Knoflookteentjes
- 600 gr Kipfilet (of tahu) in blokjes
- 3 el Amandelpasta
- 200 ml Kokosmelk
- 2 el Coconut Aminos
- 3 el Honing
- naar smaak Versgemalen peper
- naar smaak zout
- 3 el Kokosrasp
- 4 el Cashewnoten grof gehakt
Voor de gado gado
- 6 Eieren
- 250 gr Winterpeen geraspt
- 150 gr Sperziebonen Schoongemaakt en doormidden
- 150 gr Spitskool gesneden
- 1 Komkommer in blokjes
Bereidingwijze
- Smelt de kokosolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui.
- Voeg gember, sambal en knoflook toe en bak nog even mee.
- Doe de kipblokjes in de pan en bak tot deze een mooi lichtbruin kleurtje hebben en gaar zijn.
- Voeg amandelpasta, kokosmelk, coconut aminos en honing toe en roer goed door.
- Laat even pruttelen tot de saus wat ingedikt is en breng op smaak met peper en zout.
- Terwijl je de sate aan het maken bent maak je de gado gado.
- Kook de eieren in ca. 7 minuten hard, om ze vervolgens te pellen en halveren.
- Kook de wortel, sperziebonen en kool in een pan met water in ongeveer 6 min beetgaar. Giet af en spoel met koud water af.
- Verdeel de groenten over 4 borden, leg 3 halve eieren op ieder bord, lepel hier de kipsaté overheen en garneer met kokosrasp en gehakte cashewnoten.