Leony Roobeek

Voeding is je medicijn!

Verhoogde bloedsuikers?
Hoge bloeddruk?
Steeds zwaarder?

Geroosterde bloemkool uit de oven

Ingrediënten:  

½ bloemkool
1 sjalotje
1 teen knoflook
½ citroen
Olijfolie

 

Bereiding:

Verhit de oven op 200 graden. Maak de bloemkool schoon en snijdt hem in roosjes en de steel in blokjes. Zorg dat alle roosjes ongeveer even groot zijn (3-4 cm).
Pel de sjalot en knoflookteen en snipper deze. Snijdt de citroen in partjes.
Schep de bloemkool, ui, knoflook, citroen en 2 lepels olie door elkaar en verdeel ze over een met een vel bakpapier bekleed bakblik.
Rooster de bloemkool ongeveer 20 minuten in de oven en schep halverwege een keer om.

 

Lekker als groente bij de maaltijd, maar afgekoeld ook lekker in een salade.

Roosteren in de oven is ook geschikt voor witlof (besprenkel met balsamicoazijn na het roosteren).

Wortel en pompoen (met peper en kaneel)

Courgette, aubergine en ui (lekker met tijm en knoflook)

Voeding isje medicijn

Adres

Zevendreef 3081
6605 VB Wijchen

tel: 024-6421766

 bereikbaar:
van maandag -vrijdag
van 9.00-17.00 uur

Volg ons

   

Contact

Math Captcha 30 + = 37