Leony Roobeek

Voeding is je medicijn!

Verhoogde bloedsuikers?
Hoge bloeddruk?
Steeds zwaarder?

Gefermenteerde wortelen met gember

Ingrediënten

4 grote biologische wortels
Flink stuk gemberwortel
1,5 eetlepel zeezout
750 ml water op kamertemperatuur
1 wekpot met een goed afsluitbare deksel

Bereiding

Borstel de wortelen goed schoon, maar schil ze niet.

Snijd de uiteinden eraf en snijd lange wortelen die niet rechtop in de pot passen in passende stukken. Snijd ze vervolgens een aantal keer in de lengte door.

Schil en rasp een stuk gember van ca 3-4 cm.

Los het zout op in het gefilterde water, roer er de gember door en giet dit over de wortelen in de pot zodat deze helemaal onder komen te staan. Let er wel op dat de pot niet helemaal vol is, laat enkele centimeters onder de rand vrij. Als het namelijk gaat fermenteren ontstaan er koolzuurgassen en zet het uit.

Sluit de pot en laat deze een dag of 3 op een niet koude plaats in huis staan om te fermenteren. Wel in de gaten houden dat de wortel onder water blijft.

Proef na 3 dagen wat je er van vindt en als het naar je zin is, kun je het in de koelkast zetten om het fermentatie proces te vertragen. Je kunt het ook nog veel langer laten staan, tot wel enkele weken!

De wortelen zijn heerlijk als snack eten, of als bijgerecht bij de maaltijd.

Voeding isje medicijn

Adres

Zevendreef 3081
6605 VB Wijchen

tel: 024-6421766

 bereikbaar:
van maandag -vrijdag
van 9.00-17.00 uur

Volg ons

   

Contact

Math Captcha 2 + 6 =