Leony Roobeek

Voeding is je medicijn!

Verhoogde bloedsuikers?
Hoge bloeddruk?
Steeds zwaarder?

Ge­gril­de ven­kel met over­ja­ri­ge Hol­land­se kaas

Ingrediënten   

2 grote venkelknollen
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels verse tijm (blaadjes)
100 g overjarige kaas (Hollands (stukje))

 

Venkelknollen van boven naar beneden in 4 plakken snijden. Plakken venkel in ruim kokend water met zout in ca. 5 min. beetgaar koken. Venkel laten uitlekken. In lage schaal olie met balsamicoazijn door elkaar kloppen. Uitgelekte venkelplakken door dressing scheppen, schaal afdekken en tot gebruik op kamertemperatuur bewaren.

Venkelplakken op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant 3 à 4 min. grillen. Af en toe met achtergebleven dressing bestrijken. Venkelplakken op schaal leggen, met tijm en eventueel zout en peper bestrooien en kaas erboven schaven. Venkel warm of lauw serveren. Als voorgerecht lekker met ciabatta met olijven en als bijgerecht lekker bij mediterrane gerechten met lamsvlees.

De venkelplakken moeten heel blijven. Keer ze daarom voorzichtig met een tang en gebruik eventueel de grilltopper om ze op te grillen.

Voeding isje medicijn

Adres

Zevendreef 3081
6605 VB Wijchen

tel: 024-6421766

 bereikbaar:
van maandag -vrijdag
van 9.00-17.00 uur

Volg ons

   

Contact

Math Captcha 8 + 1 =