Leony Roobeek

Voeding is je medicijn!

Verhoogde bloedsuikers?
Hoge bloeddruk?
Steeds zwaarder?

Diabetes als sneeuw voor de zon verdwenen

Ik herinner me een cliënte die graag een paar kilo wilde afvallen. Maar ze was ten einde raad want ze wist niet wat ze minder kon gaan eten. Ze had jaren in het ziekenhuis in de keuken gewerkt, ze wist dus veel van voeding. Ze wilde met mij overleggen. Eigenlijk  wilde graag bevestigd worden in het feit dat ze het heel goed deed en dat het aan haar traag werkende schildklier lag!

Ik vertelde haar over de nieuwste inzichten op het gebied van voeding. Dat het goed is om meer gezonde vetten te eten die een lekker verzadigd gevoel geven en dat je de snelle suikers uit modern graan beter kunt verminderen. Dat je net als de Zuid Europeanen ook ’s middags  groenten  met vis of kip of vlees zou kunnen eten. Dat we niet bang hoeven te zijn voor vet, omdat het juist heel goed is voor onze bloedvaten om meer gezond vet te eten. En dat dit de bloedsuikerwaardes ook ten goede komt.

Dat bleek een schot in de roos, want haar man had diabetes en moest beginnen met het spuiten van insuline. Daar zag hij enorm tegen op! Mensen met diabetes kunnen hun bloedsuikers in enkele dagen met 2 punten zien dalen.

Opgetogen ging ze naar huis, vastbesloten het eetpatroon drastisch om te gooien!

Maar thuis gekomen viel het haar niet mee om haar man te overtuigen om zijn oer-Hollandse boterham te laten staan. Haar man zei: “ Als ik geen brood meer eet, wat moet ik dan eten?”

Ze ging enthousiast aan de slag in de keuken. Ze maakte soepen en salades en ging naar de poelier voor echte kip! Tot zijn grote verbazing zag haar man zijn bloedsuikers na een paar dagen al dalen: Van 12 naar 10.8 en enkele dagen later zelfs onder de 10 mmol/l!

Na 2 weken kwam deze mevrouw bij mij terug en was 2 kilo afgevallen. Ze was verbaasd want ze at meer vet dan dat ze gewend was. Haar man was blij dat het spuiten van insuline niet nodig was en ze vonden de nieuwe gerechten erg lekker. Als de kleinkinderen tussen de middag bij hen kwamen eten bakte ze boekweitpannenkoekjes met fruit erop en die vond iedereen heerlijk.

Na een half jaar gebruikte haar man helemaal geen medicatie meer voor de diabetes en waren zijn bloedsuikerwaardes onder de 6 mmol/l en mevrouw was 15 kg kwijt!

Ze kon zelfs de medicatie voor haar te traag werkende schildklier verminderen.

Heb jij ook Diabetes? En zie jij de bloedsuikerwaardes ook steeds hoger worden?

 

Voeding isje medicijn

Adres

Zevendreef 3081
6605 VB Wijchen

tel: 024-6421766

 bereikbaar:
van maandag -vrijdag
van 9.00-17.00 uur

Volg ons

   

Contact

Math Captcha 82 + = 91