Leony Roobeek

Voeding is je medicijn!

Verhoogde bloedsuikers?
Hoge bloeddruk?
Steeds zwaarder?

Aanbod

Preventiepakket

Voorkomen is beter dan genezen.

Wil je weten wat je het beste kunt eten, zodat je gezondheidsklachten kunt voorkomen? Maar wordt je een beetje dol van alle tegenstrijdige berichten? De een zegt dat je geen vet moet eten, de ander beweert dat suiker de boosdoener is. Allebei hebben ze gelijk maar het antwoord ligt wel wat genuanceerder. Daarom heb je een voedingsspecialist nodig, die het advies op jouw lijf afstemt.

Kortom gebruik voeding als je medicijn en vind je gezondheid weer terug!

Hoe? Dat kan ik je uitleggen!   Meer lezen

 

ENERGIEPAKKET 

It is all about energy

Alle gezondheidsproblemen ontstaan altijd door een gebrek aan energie. Wat je klacht ook is, het is altijd begonnen met een tekort aan energie in het betreffende orgaan.  Hieraan ligt of een verteringsprobleem ten grondslag: de energie die je gegeten hebt wordt niet goed opgenomen. Of er is een orgaantje in de hersenen, de hypothalamus, ook wel ‘de dirigent van het orkest genoemd’ dat te weinig energie krijgt om ‘het orkest’ goed aan te kunnen sturen.  In beide gevallen ligt de oorzaak vaak in een verkeerde voeding. Daarom heb je een voedingsspecialist nodig die samen met jou op zoek gaat naar de oorzaak! 

Herken je dit?

 • Je hebt diabetes type 2,
 • je bent altijd moe
 • je hebt hoge bloeddruk en overgewicht
 • je hebt een te traag werkende schildklier, vaak  koude handen en voeten
 • Je hebt vaak last van een opgeblazen gevoel, winderigheid en plakpoep.

Dit is het gevolg van het feit dat jouw lichaam niet goed om gaat met de energie.  De energie wordt niet goed opgenomen en vervolgens niet goed verdeeld in je lichaam , waardoor  je altijd moe bent, het liefst zou willen slapen, maar vaak wakker ligt en  steeds zwaarder wordt terwijl je niet meer bent gaan eten.  Herkenning? Dan is dit pakket iets voor jou!    Meer lezen

 

DARMPAKKET

De lekkende darm

Alle lichaamsholtes, zoals de mond, de neusholten, de slokdarm, de maag , de darm, de longen, noem maar op, alle holten zijn mooi gestoffeerd met slijmvlies. Dit slijmvlies noemen we een lichaamsbarrière, een grensgebied dat goed bewaakt moet worden met hulp van miljarden lichaamseigen bacteriën.  Dit grensgebied wordt vaak onder druk gezet onder invloed van langdurige stress, medicijngebruik, roken, alcohol, en door verkeerde voeding heeft het lichaam geen mogelijkheid meer om  de barrière te herstellen.

Herken je dit?

 • Je hebt last van voedselallergie en voedselintoleranties
 • Je hebt vaak last van bloedend tandvlees of paradentose
 • Je hebt last van chronische vermoeidheid en slaapproblemen
 • Je hebt astma , acné, psoriasis of huideczeem
 • Je hebt last van ontstoken darmslijmvlies , prikkelbaar darm syndroom

Dit is het gevolg van het feit dat jouw Lichaamsbarrieres niet mooi gesloten zijn.  Omdat er  sprake is van een  zg. ‘lekkende darm ’ is er iets binnen gekomen dat niet binnen had mogen komen. Dit  zet jouw immuunsysteem continue aan het werk en vraagt heel veel energie.  Het is van groot belang om  er achter te komen wat de oorzaak is en zo snel mogelijk de grenzen te sluiten met  een eiwitrijke voeding aangevuld met  specifieke , op dit probleem afgestemde voedingssupplementen.

Herkenning? Dan is dit pakket iets voor jou! Meer lezen

 

DIABETESPAKKET

HOGE BLOEDSUIKERS, WAAR MERK JE HET AAN?

 • je hebt de hele dag trek in zoet
 • en krijgt steeds meer buikvet
 • je voelt je de hele dag moe
 • je hebt last van een te hoge bloeddruk
 • je kunt je minder lang concentreren
 • je voelt je af en toe een beetje depri
 • en wondjes helen maar langzaam

Deze klachten zijn het gevolg van onwerkzame insuline. Je alvleesklier maakt het hormoon wel aan, maar het doet zijn werk niet goed. De taak van het hormoon insuline is vooral: het reguleren van je bloedsuikerspiegel. Alle koolhydraten (suikers) die we eten worden omgezet in glucose ook wel bloedsuiker genoemd.

Deze glucose wordt uit de darm opgenomen en met het bloed naar de lever getransporteerd. De lever beslist of deze glucose als brandstof zal dienen, of dat het wordt opgeslagen in de vorm van vet.

Een cruciaal proces dat alleen maar gladjes kan verlopen dankzij de tussenkomst van het hormoon insuline. Insuline wordt geproduceerd in de alvleesklier als antwoord op een stijging van het glucosegehalte in het bloed. Insuline kun je zien als de sleutel die de deur van de cellen opent, zodat de suiker de lichaamscel binnen kan gaan en energie kan leveren.

Zo zou het moeten gaan. Maar wat gebeurt er nu als we jaren achtereen in korte tijd veel suikers binnen krijgen? Dan draait de alvleesklier overuren! En ook het immuunsysteem, dat is ons afweersysteem, raakt overbelast en gebruikt heel veel energie! Deze energiecrisis vraagt om een besparing op de verdeling van energie in het lichaam en maakt de lichaamscellen als het ware doof voor insuline. Ze houden de celdeuren dicht, zodat er minder glucose de cel in komt en meer glucose in de bloedbaan achter blijft. Resultaat voor jou: niet genoeg energie! Je voelt je moe en lusteloos! Geen probleem als dit enkele dagen duurt zoals bij griep, maar funest als het jaren duurt!

En wat doet dit met jou? Je wordt er doodmoe van!

Gelukkig snappen we steeds beter wat de oorzaak hiervan is en wat we er aan kunnen doen. We gaan op zoek naar de oorzaak van de oorzaak. En die ligt niet alleen in dat wat we eten, maar ook in wanneer en hoe vaak we eten.

Herkenning? Dan is dit pakket iets voor jou!  Meer lezen

 

SCHILDKLIERPAKKET

De traag werkende schildklier

De schildklier is een klein orgaan dat in de hals tegen de slokdarm aan ligt.  Het schildklierhormoon is het oudste hormoon op deze planeet en is verantwoordelijk voor ontwikkeling van alle levende wezens  op aarde. Schildklierproblemen komen wereldwijd voor, vaker bij  vrouwen.  Je zou de schildklier ook een stofwisselcentrale kunnen noemen. 

In de schildklier wordt het schildklierhormoon T4 gebouwd. Hierbij zijn IJzer en Selenium onmisbaar als hulpstofjes. Dit T4 hormoon is nog niet actief.  Uit het niet-actieve T4 kunnen nu   2 schildklierhormonen gebouwd worden: het T3 dat de stofwisseling activeert en reversT3 of vrij-T3 dat een remmend effect heeft op de stofwisseling. Wanneer ons lichaam in gevaar is, of lange tijd onder stress leeft , gaan we veel meer rT3 produceren : dit werkt als een energie-spaarmechanisme omdat het lichaam in gevaar is. Voor korte tijd een mooi systeem, maar bij lang  aanhoudende hoge rT3 waardes wordt  de stofwisseling op een steeds lager pitje gezet. 

Herken je dit?

 • Je hebt het de hele dag koud
 • Je hebt de hele dag trek in eten
 • Je hebt last van chronisch koude handen en voeten
 • Last van haaruitval en brokkelende nagels
 • Droge minder elastische huid
 • Je bent niet vooruit te branden
 • Je wordt steeds zwaarder

 Wat is de waarde van dit werkingsmechanisme? Het dient maar een doel en dat is energie vrijmaken voor het Immuunsysteem.  Er is iets binnen gekomen dat niet binnen had mogen komen gecombineerd met een flinke dosis stress.  Herkenning? Dan is het Schildklierpakket iets voor jou! Meer lezen

 

FIBROMYALGIEPAKKET

Pijn en onvindbare ontstekingen

Waarom hebben meer vrouwen dan mannen fibromyalgie? En waarom vindt men zelden een onderliggende ontsteking? Je zoekt  een natuurlijke behandeling van pijn, somberheid en darmproblemen. Fibromyalgie behoort tot de vermoeidheidssyndromen. Toch zijn er enkele specifieke verschillen aan te wijzen. De belangrijkste daarvan is pijn op de zogenaamde tenderpoints. Het ligt voor de hand om dan aan ontstekingen te denken. Meestal komen deze echter niet uit het bloedonderzoek naar voren.
Wat is dan de oorzaak van de pijn? Volgens de nieuwste inzichten zit de pijn direct in de pijnreceptoren. De werking daarvan is onder meer afhankelijk van de neurotransmitters serotonine en substance P.  als dit systeem niet optimaal werkt, dan raakt de communicatie verstoord. Hierdoor kan pijn gaan optreden wanneer dat niet nodig is.

Herken je dit? Dan is het fibromyalgiepakket iets voor jou! Meer lezen

 

 

Voeding isje medicijn

Adres

Zevendreef 3081
6605 VB Wijchen

tel: 024-6421766

 bereikbaar:
van maandag -vrijdag
van 9.00-17.00 uur

Volg ons

   

Contact

  Math Captcha 3 + 3 =